תזונת דגי הנוי - שיעור מספר 1 - מבוא

 
אקווריום ובריכת נוי הם מערכות מים אשר מנתקות את דגי הנוי מהסביבה ומהטבע. ככאלו, הן גם מנתקות את מקורות המזון הטבעיים של הדגים, מה שהופך אותנו, המגדלים, לספק העיקרי (ולעיתים היחיד) של המזון שהם אוכלים.
 
תזונת דגי הנוי, כתזונת בני האדם, משפיעה בצורה משמעותית על איכות חייהם. אוכל לדגים רב מידי או עתיר בשומן, למשל, עשוי לפגוע בבריאות הדגים, להביא לכך שיחלו לעיתים תכופות ואף לקצר את חייהם. לכן, בתור מגדלים, מוטלת עלינו אחריות גדולה: להתאים את ה'תפריט' ואת דרך ההאכלה בדיוק לדרישותיו של הדג.
 

מהי כמות המזון המומלצת?

ראשית, חשוב לזכור כי אחת הבעיות הגדולות בהאכלת דגי נוי היא האכלת יתר. זו למעשה נחשבת ל'מכה' של האקווריומים ובריכות הנוי, וברור מדוע: שאריות אוכל שמצטברות בקרקעית פשוט משום שהדגים לא מסוגלים לאכול אותן, משנות את הרכב המים, מזהמות אותם ופוגעות קשות באיכותם.

לכן, מומלץ להאכיל את הדגים פעם אחת ביום, כאשר ההאכלה נמשכת כחצי דקה, או שלוש פעמים ביום בכמויות קטנות יותר.
 
חשוב כל העת לעקוב אחרי קצב האכילה של הדגים ולהוציא באופן מיידי שאריות אוכל שאין להן דורש. מומלץ לבצע שאיבת רפש פעם בשבוע או להשתמש במפרק רפש ביולוגי.

הזמן הטוב ביותר להאכלה הוא בבוקר או בצהרים, למעט במקרה של דגי לילה, אותם מומלץ להאכיל לקראת ערב.

דג ללא תיאבון הוא דג חולה!

האכלת הדגים יכולה להעיד על דברים רבים נוספים. כך, כדאי מאוד לוודא כי כל הדגים אוכלים, משום שדג ללא תיאבון הוא ככל הנראה דג חולה או כזה אשר סובל מבעיה בריאותית. בנוסף, ובייחוד כאשר מדובר במגדלים מתחילים, חשוב לוודא שכל הדגים מצליחים לאכול וכי שיטת ההאכלה מתאימה להם.

סוגי מזון לדגים

ישנם כיום סוגים רבים של מזונות לדגים: ישנם מזונות בשריים (חיים, קפואים ומוצקים) ומזונות צמחיים; ישנם מזונות שוקעים - לדגים שוכני קרקעות - ומזונות צפים; ישנם מזונות לדגים קטנים ולדגים גדולים; ישנם מזונות לדגים בודדים ולדגי להקה - ועוד ועוד.

האכלה בזמן הנכון ובכמות המתאימה

יש להקפיד על שעות קבועות להאכלה. הזמן הטוב ביותר להאכלה הוא בבוקר או בצהרים, שכן במהלך היום הדגים פעילים יותר והם מסוגלים לעכל את המזון בצורה יעילה יותר. במקרה של דגי לילה, יש להאכיל אותם לקראת ערב כדי להתאים את שעות ההאכלה לזמן הפעילות שלהם.
 
זכרו: דגי נוי יכולים לשרוד תקופה מסוימת ללא אוכל לדגים, כאשר במקרים רבים (במיוחד ה'וותיקים' יותר) הם יוכלו למצוא מה לאכול גם במים עצמם. 
 
שוכני מים קרים, כדוגמת דגי הקוי, לא זקוקים כלל לסוגי מזון לדגי בריכה במהלך החורף, ואילו ציקלידים גדולים יכולים לשרוד גם מספר שבועות ללא מזון. לכן, האכלה בכמויות קטנות תהיה פחות קריטית ופחות מזיקה.
מזיקה.
 
 
 
הירשמו עכשיו לאקדמיה וקבלו גישה מלאה לכל הקורסים וההרצאות

כל הקורסים וההרצאות מועברים ללא עלות !

מספר המקומות מוגבל - הזדרזו להירשם
 
X וואטסאפ
עם נציג
X וואטסאפ
עם נציג