קורס הקמת אקווריום - שיעור מספר 4 - הפעלת האקווריום

הגענו אל השלב המעשי והמרגש ביותר בהקמת האקווריום: בחירת זהותם של השוכנים בו. מלבד תנאי המים ויצירת התפאורה המתאימה ביותר, חשוב מאוד להתאים את הדגים לשכניהם. לכל סוג דג יש אופי משלו ולכן הוא לא יסתדר עם כל דג אחר שיוכנס לצידו. להלן תכונות האופי הכלליות שניתן למצוא בדגי נוי:

 

 צעד רביעי: בחירת הדגים והפעלת האקווריום

 

דגים אגרסיביים: דגים שיהיו תוקפניים כמעט כלפי כל דג אחר. לרוב אלו יהיו דגים טורפים. חשוב מאוד ליצור עבורם מרחב גדול מספיק ולשכן אותם רק עם דגים אגרסיביים כמוהם, אותם הם יימנעו לתקוף. כשמדובר בדגים טורפים, חשוב שלא לשכן לצידם את הדגים אשר נחשבים לטרף הטבעי שלהם. בין הדגים האגרסיביים ניתן למצוא: ארואנה, פאקו, אוסקר, תנין, ראש נחש, פיראנה ועוד. 

 

דגים רגועים: אלו דגים שלא נוטים לתקוף דגים אחרים ואף לא נאבקים לרוב על הטריטוריה שלהם. דגים מסוג זה נחשבים נוחים במיוחד, ולכן חשוב לשכן לצידם דגים נוחים כמוהם. בין המינים הרגועים ניתן למצוא: דיסקוס , דגי ניאון, דנסוני, רמירז, גופי, מולי, סייפן, שוכני קרקעית ועוד.

דגים אגרסיביים לבני מינם: אלו דגים שיהיו לרוב שקטים ורגועים למדי, עד שייפגשו בדג בן מינם. מפגש זה, בעיקר בין זכר לזכר, עשויים להסתיים במותו של אחד הדגים ולכן חשוב להימנע ממפגש כזה. דג קרב , ציקלידים אפריקאים, דרום אמריקהבנוסף לכל אלו, ישנם זנים רבים של דגים אשר נחשבים מסוכנים לצאצאיהם ולכן בעת הריון יש להפרידם מבני אותו מין ואף לשכן את האם בתא השרצה מיוחד. בלי קשר לזה, מומלץ מאוד לכלול באקווריום גם דגים מנקים, שיתרמו לאיזון וישמרו על הניקיון עד רמה מסוימת.
 

הפעלת האקווריום

 

הצעד האחרון הוא הפעלת האקווריום, שנדמה אולי כמובן מאליו אך יש לו חשיבות עצומה. רבים לא יודעים זאת, אך לא ניתן להפעיל את האקווריום סתם כך ופשוט לתת לו 'לעשות את שלו'. כדי להבטיח את בריאות הדגים ושגשוגם לאורך זמן, חשוב לדעת כיצד להפעיל את האקווריום בפעם הראשונה.

 

1. אם כן, הבדיקה הראשונה תהיה ללא דגים באקווריום, כאשר יש מים בכמות מספקת וכל המערכות פועלות. כך ניתן לראות האם ישנה תקלה במערכת מסוימת, באמצעות ערכות בדיקה נוכל לדעת האם הכול עובד כשורה והאם נתוני המים - החומציות, הטמפרטורה ועוד - מתייצבים על הערכים הנכונים. 

 

כמו כן, יש להוסיף תכשיר אנטי כלור לאקווריום אשר מנטרל כלור ותרכובות מתכתיות מהמים בצורה מיידית. 

 

אליו חשוב להוסיף תרכיז בקטריות ל'אתחול' האקווריום - תרכיז אשר מכיל סוגים שונים של בקטריות, שתפקידן לפרק חיידקים מזיקים וכן אמוניה וניטראט. בכל מ"ל אחד של תמיסה כזו ישנן כמיליון בקטריות ידידותיות.

 

2. רק לאחר שבוצעו כל הצעדים הללו, ניתן להתחיל במלאכת הכנסת הדגים. כדאי להתחיל עם מספר דגים שנחשבים 'עמידים' וסתגלנים. אלו יהוו אומדן טוב לגבי מידת האיכות של המים והסביבה שנוצרה בו, ולמעשה יתחילו את תהליך ההתאמה של המים לדגים האחרים, על ידי פליטת הפחמן ויצירת האיזון המתאים. כעת יש לבצע בדיקות מים: אמוניה, וניטריט ולוודא שהבדיקות יהיו תקינות (0 במדדים). במידה והמדדים לא תקינים ניתן להוסיף עוד תרכיז בקטריה עד לקבלת בדיקה תקינה.

 

3. לאחר מכן, אפשר להכניס בהדרגה את יתר הדגים. אכלוס הדרגתי הוא ערובה להצלחת התהליך - רבים מהמגדלים נאלצו למשות מהמים לא מעט דגים, משום שהכניסו כמות גדולה מידי בזמן קצר מאוד.

 

 

כל הכבוד! סיימת את הקורס להקמת אקווריום חשוב לזכור שסבלנות, קפדנות ואורך רוח יסייעו בהקמת האקווריום. בהצלחה.

 
הירשמו עכשיו לאקדמיה וקבלו גישה מלאה לכל הקורסים וההרצאות

כל הקורסים וההרצאות מועברים ללא עלות !

מספר המקומות מוגבל - הזדרזו להירשם
 
X וואטסאפ
עם נציג
X וואטסאפ
עם נציג