אזורי מחייה לדגי נוי - נהר האמזונס

נהר האמזונס המוכר לכל, הוא הנהר הגדול והמרשים מבין נהרות העולם. גם אם ישנו וויכוח לגבי אורכו (יש הטוענים כי הוא הראשון בעולם גם מבחינה זו, ואחרים טוענים שהוא שני לנילוס), אין כל וויכוח לגבי עוצמתו, נפחו והשטח על פניו הוא מתפרס.
אזורי מחייה לדגי נוי נהר האמזונס
יבשת: דרום אמריקה

נמצא בשטח המדינות: פרו וברזיל

אורך: כ-6,500 ק"מ

ספיקה ממוצעת: כ-220 מ"ק לשנייה

האמזונס נמצא במקום הראשון בעולם מבחינת קצב הספיקה שבו, ללא כל מתחרים; הוא גם משתרע על אגן ניקוז עצום, בשטח של מעל מיליון קילומטרים רבועים; אותו אגן ניקוז עובר בשבע מדינות נוסף לפרו וברזיל: אקוואדור, ונצואלה, בוליביה, קולומביה, סורינאם, גיאנה וגיאנה הצרפתית.

עוצמתו של הנהר המופלא הזה לא מתבטאת רק בשטחו ובספיקתו האדירה, אלא גם במגוון בעלי החיים והצומח שבו. על גדות הנהר ובמימיו ניתן למצוא כמות אדירה של בעלי חיים, החל ביונקים וזוחלים, דרך בעלי כנף ועד, כמובן, דגים. בנהר האמזונס שלל בתי גידול, החל מאזורים של מים עמוקים וקרים, דרך אזורים רדודים של מים חמים ובוציים, אזורים סלעיים ואף מרחבי ביצות גדולים.

הסביבה המיוחדת שהתפתחה לאורך תקופה ארוכה סביב נהר האמזונס הביאה להתפתחותם של דגים מסוגים רבים, ובהם דגי אוסקר, דגי צלף, דגי טטרה, דיסקוס, פיראנות, דגי ארפאימה, קורידורס, שפמנונים ואף דולפינים וכרישים ייחודיים לאזור זה. בנהר וסביבתו ניתן למצוא, מלבד דגים, גם את נחש האנקונדה, אליגטור מסוג קיימן גמדי, יגוארים ועוד.

לאורך השנים, הצליח האדם לביית ולגדל כדגי נוי כמה סוגים של דגים אשר מקורם באמזונס. המפתח להצלחתו של הגידול הוא בבניית סביבת מחיה שתדמה בצורה הקרובה ביותר את סביבת המחיה באמזונס. מאחר שמדובר בסביבה ייחודית ומורכבת, גידול רוב דגי האמזונס נחשב למשימה קשה, השמורה לחובבי דגים מנוסים בלבד.
 
X וואטסאפ
עם נציג
X וואטסאפ
עם נציג