תזונת דגי הנוי - שיעור מספר 5 – הערכים התזונתיים

 
אנחנו מאכילים את הדגים שלנו יום־יום. מזינים אותם, מאפשרים להם להתפתח ולגדול, מעניקים להם אנרגיה ומייצרים עבורם, גם דרך המזון, את התנאים הנכונים כדי לחיות. אך האם אנחנו בודקים באמת מה אנחנו נותנים לדגים שלנו?
 
למרכיבי המזון שניתן לדג יש משמעות עצומה. אם אתם – כמו רוב המגדלים החובבים – מספקים להם אוכל לדגים מוכן, קנוי, חשוב שתבדקו מה קיים בו ומה הערכים התזונתיים שכתובים על אריזתו, כדי שתהיו בטוחים שאתם מעניקים לדגים תזונה בריאה ונכונה.
 
אם כן, מה עליכם לבדוק?
 
חלבון – כמו אצלנו, בני האדם, החלבון מסייע לדגים בבניית השרירים ורקמות אחרות, ואף תורם לתהליך ריפויים וחיזוקם. החלבון הוא אחד המרכיבים החשובים במזון הדגים, ויש לוודא שהוא מגיע ממקור איכותי. אגב, חשוב לא להפריז בצריכת החלבון, שכן עודף חלבון בגוף הדג יכול לפגוע בפעילות הכליות.
 
חומצות אמינו – אלו חומצות אשר נחשבות לבסיס החלבון. למעשה, החלבון הוא שרשרת של חומצות אמינו. קיומן של חומצות אמינו במזון יבטיח ניצול נכון יותר של החלבון (כך שלא יצטברו עודפים ממנו).
 
שומנים – עבור דגים השומן הוא מרכיב חשוב במיוחד (ולכן חשוב שלא לנקוט באותה גישה שלילית, ושגויה במידה מסוימת, המאפיינת בני אדם רבים בנוגע למרכיב זה). השומנים מסייעים לשמירה על הגוף, לבידודו, כך שטמפרטורות הגוף תישאר יציבה, ולתפקוד התקין של התאים. אך מה שחשוב לא פחות הוא לדעת שהשומנים הם מקור אנרגיה מרכזי אצל דגים. כמו כן, השומנים מסייעים לקליטת ויטמינים בגוף הדג.
 
חומצות שומן – כדוגמת אומגה 3 ואומגה 6. חומצות אלו נחשבות גם הן מקור אנרגיה חשוב לדגים, והן תורמות רבות לתפקוד הלב ולחוזק השלד. אומגה 3 היא אחת מחומצות השומן החשובות ביותר, המסייעת בין היתר במניעת דלקות.
 
סיבים תזונתיים – נמצאים, כידוע לרובנו, בעיקר במזונות מן הצומח. הם מסייעים לדג בעיקר בשיפור פעילות מערכת העיכול.
 
 
 
 
 
הירשמו עכשיו לאקדמיה וקבלו גישה מלאה לכל הקורסים וההרצאות

כל הקורסים וההרצאות מועברים ללא עלות !

מספר המקומות מוגבל - הזדרזו להירשם
 
X וואטסאפ
עם נציג
X וואטסאפ
עם נציג