תחזוקת אקווריום - שיעור מספר 6 - קליטת דגים חדשים

הוצאת דגים והעברתם למשכנם החדש הינו פעולה לא נעימה עבור הדגים ולעיתים גורמת להם עקה (סטרס), דבר שהופך אותם לרגישים יותר למחלות על-מנת להפחית את רמות העקה אצל הדגים, רצוי לפעול בצורה נכונה בעת העברת דגים ולפעול ע"פ סדר פעולות שנביא בהמשך שיעזרו לנו לשמור על דגי הנוי לאורך זמן...
 
1.השוואת טמפרטורות – יש להניח את השקית כשהיא עדיין סגורה על-פני המים אליו הם מיועדים לעבור למשך כרבע שעה עד חצי שעה, תלוי בכמות המים בשקית (ככל שיש יותר מים, זמן ההשוואה יהיה ארוך יותר). שלב זה נועד למנוע שינוי חד בטמפרטורת הסביבה של הדגים, דבר היכול לגרום להתפרצות מחלות.

2. השוואת מים – לאחר השוואת הטמפרטורה, ישנו צורך להרגיל את הדגים למים החדשים אליהם הם עוברים, אין כל חשיבות לטיב המים בשלב זה וגם אם המים שלכם טובים, אנו יוצאים מנקודת הנחה כי הם שונים מהמים אליהם התרגלו בדגים במשכנם הקודם.
 
ישנן מספר דרכים להרגלת הדגים למים חדשים, תלוי ברמת רגישותו של הדג:
 
א. דגים עמידים – כל 3-5 דקות להוסיף בין חצי כוס לכוס מים, תלוי בכמות המים בשקית. יש לחזור על הפעולה כשלוש פעמים.
 
ב. דגים מעט יותר רגישים – כל 5 דקות יש להוסיף חצי כוס מים לשקית, יש לחזור על הפעולה לפחות 5 פעמים.
 
ג. דגים רגישים מאוד – יש להניח את השקית בתוך דלי (לשים לב שהדלי לא הכיל בעבר חומרי ניקוי!!!). פתחו את השקית ובאמצעות צינור אויר שבקצהו ברז העבירו מים בטפטוף איטי מהאקווריום לשקית עד להכפלת נפח המים בשקית. מכיוון שתהליך זה יכול להתמשך, רצוי לחמצן את המים בשקית באמצעות משאבת אויר קטנה.

3. הכנה לקליטת דגים חדשים – במידה וכבר קיימים דגים במים, רצוי להאכיל מעט את הדגים הותיקים לפני שחרור הדגים החדשים כדי להימנע מהצקות של הדגים הותיקים. כמו-כן, במידה ויש לנו דגים טריטוריאליים כגון ציקלידים למיניהם, רצוי מאוד לעצב מחדש את הסביבה קודם הכנסת הדגים החדשים וכך נגרום לכל הדגים להתביית על טריטוריות חדשות.

4. שחרור הדגים – ההמלצה הגורפת היא לשחרר את הדגים ללא המים שבשקית, אלא להוציא אותם מהשקית באמצעות רשת ובעדינות לשחררם למים. במידה ובכל זאת תחליטו לשחרר את הדגים עם המים שבשקית, יש להטות בעדינות את השקית בתוך המים ולתת לדגים לצאת לבד מהשקית לתוך המים.

5. החשכת הסביבה – רצוי לאחר שחרור הדגים לכבות את האור למספר שעות, החושך יעזור בהרגעת הדגים ויקל על אקלומם באקווריום. חובבים המגדלים דגים מיוחדים ורגישים במיוחד אף ימליצו על החשכה מוחלטת באמצעות כיסוי לכחצי יום כדי למנוע מהדגים לחץ בעקבות תנועה באזור.

6. תכשירים מונעי עקה – קיימים בשוק מספר תכשירים לאקווריום או תכשירים לבריכות נוי העוזרים במניעת עקה (סטרס) אצל הדגים, במידה ואתם חובבים דגים רגישים, רצוי מאוד להשתמש בחומרים מן הסוג הזה לפי הוראות היצרן.
 
 
 
הירשמו עכשיו לאקדמיה וקבלו גישה מלאה לכל הקורסים וההרצאות

כל הקורסים וההרצאות מועברים ללא עלות !

מספר המקומות מוגבל - הזדרזו להירשם
 
X וואטסאפ
עם נציג
X וואטסאפ
עם נציג