משאבת אוויר לאקווריום
משאבת אוויר לאקווריום מייצרת בועות חמצן שעוברות דרך צינורית, אל תוך האקווריום וכך, היא מספקת את כמות החמצן הנחוצה ללא הפסקה ומערבלת את המים באקווריום, כדי לפזר את החמצן בכל חלקיו. במקורות מים טבעיים, נמצא חמצן איכותי בשפע וברמה קבועה, אשר מאפשר לדגים לנשום ולחיות. אולם, באקווריום, שהוא מיכל אטום וסגור כמעט לגמרי, החמצן לא יכול להיווצר בעצמו ולכן יש להחדירו באופן מלאכותי בעזרת משאבות אוויר לאקווריום. המשיכו לגלול וגלו מבחר משאבות אוויר לאקווריום באתר בית הובי, איכותיות, שקטות ובמחירים בלעדיים.
יסודות החמצן במים
לפני שנבין כיצד עובדת משאבת אוויר לאקווריום, חשוב להבין את יסודות חילופי החמצן במים:
ניתן למצוא דגים במגוון סביבות בכל רחבי העולם - באוקיאנוסים, אגמים, בריכות ונהרות. לסביבה הזו יש שטחים גדולים ולעיתים קרובות גם זרם חזק אשר ממשיך לנוע במים. תנועת המים ומחזורם הקבוע משמשים לחמצון המים כך שלדגים יהיה את האוויר הדרוש להם כדי לנשום ולשרוד. עם זאת, באקווריום או בבריכות נוי, פני המים מצטמצמים מאוד ולכן, צריך למצוא דרכים מלאכותיות לחמצן את המים .
כאשר הדגים שלנו נושמים הם סופגים חמצן מהמים וגופם הופך אותו לפחמן דו חמצני (CO2), החמצן והפחמן הדו חמצני מוחלפים קבוע על פני המים – רק שפחמן דו חמצני משתחרר מהמים לאוויר והחמצן נספג מהאוויר למים. חשוב מאוד לדעת זאת, מכיוון שאם הפחמן הדו חמצני (CO2) לא היה משתחרר מהמים לאוויר הוא היה פשוט מצטבר במים וגורם לדגים שלנו להיחנק לאט לאט עד שהדגים ימותו. אולם כדי שחילופי גז אלו יתרחשו, יש ל'שבור' את שטח פני המים - דבר המאפשר שחרור של מולקולות פחמן דו חמצני וקליטת חמצן. התסיסה הזו 'שוברת' את פני המים ומאפשרת החלפה נכונה של גזים אלו.
דבר נוסף שמשפיע על החמצן במים הוא הטמפרטורה. ככל שטמפרטורת המים עולה, קצב האידוי של המים יהיה גבוה יותר, ותכולת החמצן בו פוחתת. לכן, כמו שאנחנו שומרים על טמפרטורת המים, כך אנחנו צריכים להיות מודעים יותר לשאלה האם הדגים שלנו מקבלים מספיק חמצן , ברגע שנגיע לטמפרטורה מעל 24 מעלות צלזיוס נצטרך להשתמש במשאבת אוויר לאקווריום.
כיצד עובדת משאבת אוויר לאקווריום ?
השיטה הנפוצה ביותר להעשרת המים בחמצן היא משאבת אוויר שבקצה מחוברת לאבן אוויר. אבן אוויר היא אבן נקבובית המחוברת למשאבת אוויר באמצעות צינורית כדי לייצר בועות במים. חשוב לדעת שלא הבועות הן שמספקות את החמצן למים (תפיסה מוטעית שכיחה), אלא 'שבירתן' של הבועות את פני השטח ויכולתן לספק יותר זרימת מים הם שעוזרים להעלות את ריכוז החמצן במים, כמו שלמדנו למעלה.
האם חובה להשתמש במשאבת אוויר לאקווריום?
לפעמים קשה לדעת אם אנחנו נותנים לדגים שלנו מספיק חמצן מכיוון שהם עלולים לא להראות סימפטומים בהתחלה. הסימן הבולט ביותר לכך שהדגים זקוקים למשאבת אוויר לאקווריום הוא אם נראה אותם מתנשפים על פני השטח, אינדיקטור נוסף הוא אם נראה דגים השוכנים בתחתית כל הזמן עולים לחלק העליון של המים. אם ראינו את אחד הסימנים הללו, נשתמש במשאבת אוויר לאקווריום כדי לספק יותר חמצן לדגים שלנו.