תחזוקת אקווריום - שיעור מספר 14 - מלח לאקווריום

המלח הוא מוצר נדרש - הן באקווריום מים מלוחים, והן באקווריום מים מתוקים. באחד הוא משמש ליצירת הסביבה הטבעית של הדגים, דגי הים, ובשני הוא משמש למטרות שונות. כך או כך, ובניגוד למה שנהוג לחשוב, מלח הוא חומר מבוקש לכל מי שיש ברשותו אקווריום, ולא משנה מהו סוגו.

ראשית, יש לציין שלא כל מלח באשר הוא יתאים לאקווריום – בין אם זהו אקווריום מים מלוחים ובין אם אקווריום מים מתוקים. חשוב מאוד לוודא שמדובר במלח 'נקי', ללא תוספת יוד וחומרים אחרים, ולכן חשוב לא להשתמש ב'מלח שולחן'. מומלץ מאוד להשתמש להשתמש במלח לאקווריומים המיוצר ממי ים שהתאדו.


את המלח אין לשפוך אל תוך המים ישירות. חשוב שהוא יתמוסס קודם לכן כראוי במים, ואת המים הללו – עם כמות המלח המתאימה – להוסיף אל האקווריום בכמות הנדרשת. המינונים משתנים בהתאם לייעוד המלח, כמובן: כ־150 גרם מלח יתאימו לאקווריום מים מלוחים לכל 5 ליטר מים, ואילו באקווריום מים מתוקים ההמלצה תהיה להוסיף כפית מלח אחת לכל 20 ליטרים.

תוספת מלח לאקווריום מים מתוקים
 
החשיבות של מלח באקווריום מים מלוחים ברורה לכול, אך מתי מומלץ להוסיף מלח לאקווריום מים מתוקים? כאן הדעות חלוקות. ראשית נציין כי גם במי הברז הרגילים ישנה כמות מסוימת של מלח, אם כי במינון קטן יחסית. לרוב, תוספת מלח לאקווריום מים מתוקים תיעשה למטרות חיטוי והבראה של הדגים, בעקבות מחלה. ( להרחבה ראה קורס מחלות נפוצות של דגי נוי

עם זאת, יש הוכחות לכך שהמלח מסייע לדגי המים המתוקים גם בימים שבשגרה. כך למשל, הוא עשוי לזרז את תהליך הפרשת המים מהגוף (בייחוד כאשר מעבירים את הדגים לאקווריום חדש), והוא מאיץ את תהליך יצירתה של השכבה הרירית, המוקוס, על העור – שכבה המגנה על הדג ושומרת על שלמות העור.

בשורה התחתונה, מלח יכול לסייע לדג, גם כזה החי במים מתוקים, אך חשוב מאוד להיזהר בעת קביעת המינון הנכון, לזכור שישנם סוגי דגים שרגישים יותר למלח, ולהוסיף את המלח למים בצורה מחושבת, ורק לאחר שהתמוסס.
 
 
 
 
הירשמו עכשיו לאקדמיה וקבלו גישה מלאה לכל הקורסים וההרצאות

כל הקורסים וההרצאות מועברים ללא עלות !

מספר המקומות מוגבל - הזדרזו להירשם
 
X וואטסאפ
עם נציג
X וואטסאפ
עם נציג