מחלות דגים - שיעור מספר 6 – דרופסי

 
הדרופסי היא מחלת כליות אשר נקראת גם מיימת – מחלה (או תופעה, אם נדייק) שבעקבותיה הדג אינו מפריש החוצה את המים שנכנסים לגופו בקצב הדרוש, וכך הוא למעשה גדל ומתנפח אט־אט: המים שנכנסים לגופו מצטברים בו, מנפחים ומותחים אותו ואת אבריו.

הדרופסי נגרמת כתוצאה מחיידק שנכנס לגופו של הדג ומשבש את פעולת הכליות שלו. אותו חיידק נחשב מדבק מאוד, אם כי המחלה עצמה אינה מדבקת. המשמעות: אם הדג חולה במיימת, אין זה אומר בהכרח שהדגים שלצידו יחלו גם הם, אך אם החיידק נמצא במים – המחלה צפויה להופיע בדגים נוספים בתוך זמן קצר.
 
מה הם מאפייני המחלה?
 
• גוף נפוח (בעיקר באזור הבטן) שגדל בהדרגה
• עור וקשקשים מתוחים
• עיניים שקועות או לחלופין – בולטות החוצה
• לעיתים – חוסר תיאבון ותנועה מעטה.
 
אחת הבעיות המרכזיות בכל הנוגע למחלת הדרופסי היא שלב זיהוי המחלה: לרוב התסמינים ייראו היטב לעין רק בשלבים מאוחרים יחסית, שלבים שבהם יהיה קשה מאוד להציל את חיי הדג. כלומר אם זיהיתם את המחלה – ככל הנראה זמנו של הדג קצוב. רק אדם בעל עין מנוסה יכול להבחין בתסמיני המחלה בשלבים מוקדמים ולהציל את הדג באופן ודאי.
 
עם זאת, ישנם בכל זאת כמה טיפולים מומלצים:
 
• הראשון – מתן אנטיביוטיקה לדג דרך האוכל (דבר שמצריך התייעצות עם מומחים, כדי לא להפריז בכמות האנטיביוטיקה)
• 'אמבטיית' מלח אנגלי, במכל נפרד, שתקל על הדג בהפרשת הנוזלים מגופו.
 
כך או כך, אם זיהיתם מיימת באקווריום עליכם להוציא ממנו את הדגים הנגועים ולהפרידם מחבריהם הבריאים. לאחר מכן יש להעלות בהדרגה את טמפרטורת המים לסביבות 30 מעלות צלזיוס, כדי לנסות ולהשמיד את החיידקים. גם כאן ישנה חשיבות רבה להתייעצות עם מומחים אשר יספקו לכם עצות מועילות בנוגע לדרך הטיפול במחלה, עד למיגורה.
 
 
 
 
 
 
הירשמו עכשיו לאקדמיה וקבלו גישה מלאה לכל הקורסים וההרצאות

כל הקורסים וההרצאות מועברים ללא עלות !

מספר המקומות מוגבל - הזדרזו להירשם
 
X וואטסאפ
עם נציג
X וואטסאפ
עם נציג