מחלות דגים - שיעור מספר 5 - פונגוס

 
פונגוס, כפי שאפשר להבין משמה (Fungus = פטרייה באנגלית), היא מחלה אשר נגרמת על ידי פטרייה. למעשה, מדובר בפטרייה שקיימת בדרך כלל במים באופן טבעי, אך לא מזיקה לדגים – אלא אם ישנו דג חלש או בעל מערכת חיסונית חלשה. במקרה כזה הוא יידבק, ואף עשוי להדביק במהרה את כל שכניו לאקווריום.
 
הפונגוס היא מחלה לא נעימה. היא נראית בתחילה כנגעים 'צמריריים' על העור, בצבע לבן או אפור, שבהמשך יכולים להפוך חומים או אדומים. אותם נגעים פוגעים ברקמה החיה של הדג ו'נוגסים' בה, למעשה. הפטרייה ניזונה מהבשר החי של הדג, ואם זה לא יזכה לטיפול נכון בהקדם, הוא ימות.

כיצד מטפלים במחלת הפונגוס? ישנם כמה אמצעים מועילים:

• העלאת טמפרטורת המים באקווריום בהדרגה
 
• הוספת מלח בישול (ולא מלח שולחן) למים בהדרגה ובכמות מתאימה (שתי כפיות מלח עבה על כל חמישה ליטרים של מי אקווריום)
 
• הוספת תרופה ייעודית למי האקווריום.

עוד כמה טיפים חשובים:

אם דג בודד או דגים ספורים חלו, יש לבודד אותם בהקדם ולהעביר אותם לאקווריום אחר, שם יתבצע הטיפול האמור. אם מחצית מהדגים חלו או יותר מזה - יש ליישם את הטיפול על האקווריום המרכזי כולו
 
חשוב לזכור כי הוספת מלח למים מפחיתה את רמת החמצן בהם, ולכן יש להוסיף חמצן באופן מלאכותי. כמו כן, חשוב להפסיק את פעילותו של מסנן הפחם, שכן הוא פוגם ביעילותה של התרופה
 
רבים נוטים לבלבל בין מחלת הפונגוס לבין מחלת פונגוס הפה. אומנם שתיהן נגרמות על ידי פטרייה, ובשתיהן הנגעים כמעט זהים, אך מדובר בשתי מחלות שונות ובמקרים מסוימים הן ידרשו טיפולים שונים. לכן חשוב מאוד להבדיל ביניהן – מחלת הפונגוס פוגעת בגופו של הדג, בעוד מחלת פונוגס הפה פוגעת באזור הפה בלבד.
 
 
 
 
הירשמו עכשיו לאקדמיה וקבלו גישה מלאה לכל הקורסים וההרצאות

כל הקורסים וההרצאות מועברים ללא עלות !

מספר המקומות מוגבל - הזדרזו להירשם
 
X וואטסאפ
עם נציג
X וואטסאפ
עם נציג