- דף הבית
- קורס מחלות דגים
- מחלות דגים - שיעור מספר 2 - כללים למניעת מחלות באקווריום
מחלות דגים - שיעור מספר 2 - כללים למניעת מחלות באקווריום
התפרצות של מחלה יכולה להיות הרסנית באקווריום, לזהם אותו ואולי להרוג קהילה שלמה של דגים. החדשות הטובות הן כי את המחלות האלו ניתן למנוע. כל מחלות האקווריום מגיעות מתנאים גרועים באקווריום או בדגים שהגיעו מבחוץ. אז איך להגן על האקווריום שלך? בין אם דגי הנוי שלך הם דגי טטרה ניאון קטנים או דגי אוסקר ענקיים, ניתן לעקוב אחר חמישה צעדים פשוטים אלה כדי להבטיח את בריאותם של שוכני האקווריום.
1. אין להוסיף דגים לאקווריום חדש
זה נשמע מוזר, אבל התאקלמות באקווריום חדש היא משימה קשה עבור דגי הנוי שלך, וכל חנות המאפשרת לך לקנות גם אקווריום חדש וגם דגי נוי בו זמנית אז או שיש שם עובדים שאינם יודעים מה הם עושים , או שהם סומכים שתחזרו לרכוש דגים מכיוון שהדגים הראשונים בוודאי שימותו.
למה אקווריום חדש הוא מסוכן? הקמת אקווריום חדש דורש הרבה יותר מאשר הוספת טיפות להוציא את הכלור מהמים. אקווריום צריך לבנות מושבות של חיידקים שיסייעו להסיר את הפסולת שדגי הנוי ייצרו, הפסולת תיצור אמוניה, אשר תהפוך רעילה לדגים מהר מאוד, עד שהמים יהיו בעלי תפקוד תקין, רמות האמוניה והניטריטים יהיו מחוץ לשליטה ותהיה להם "תסמונת אקווריום חדש" - דגים לחוצים, חולים או מתים. אבל עם נבנה מושבה של חיידקים טובים תקינה אז תהיה רמת האמוניה יורדת כראוי, תחילה לתוך ניטראט, ולאחר מכן לתוך ניטריט.
יש פתרון אחד לבעיה זו: זמן. לכן אין להוסיף לאקווריום דגי נוי ביום הראשון, או אפילו בשבוע הראשון. התהליך של יצירת מושבה חיידקית צריך לקחת בכל מקום בין 14 ל 21 ימים. על מנת לבנות מושבה בריאה יש להשתמש בתוסף בקטריאלי שיבנה עבורנו פילטרציה ביולוגית באקווריום החדש. התוסף יכיל בקטריות אירוביות ואנאירוביות בתוספת אנזימים. ההרכב הייחודי ייפרק את האמוניה הרעילה במערכת האקווריום וישפר מאוד את איכות המים.
2. הסגר לכל דג חדש באקווריום
סבלנות נדרשת ברוב ההיבטים של שמירה על אקווריום תקין, לכן לעולם אין להוסיף דגים חדשים לאקווריום עד שנכניס אותם למיכל הסגר נפרד למשך כחודש. זה ייתן לנו זמן לראות את הדגים ולזהות כל סימני מחלה שהדגים הביאו איתם מהחנות. אם הדג חולה, ניתן לטפל בו במיכל הסגר מבלי לחשוף את הדגים האחרים שלנו למחלה או לתרופה.
בכל מקרה כאשר מוסיפים דגים חדשים לאקווריום, מוסיפים אותם לאט לאט. מושבות החיידקים שבנינו יצטרכו להסתגל לרמות הפסולת החדשות שיוצבו על ידי הדגים הנוספים. לכן נתחיל להוסיף את הדיירים הראשונים ובהדרגה להוסיף עוד דגים בשבועות הבאים.
3. אין להוסיף יותר מדי דגי נוי לאקווריום
יש כלל תקני לבריאות האקווריום: אין להחזיק יותר מ -1 ס"מ של דגי לכל 1 ליטר מים באקווריום. לדוגמא: אקווריום 100 ליטר יכול להחזיק עד 100 ס"מ של דגים, אם יש לנו 10 דגים שכל אחד מהם הוא 10 ס"מ זאת אומרת שהגענו למקסימום תכולה של האקווריום ולא נוכל להוסיף דגים נוספים. יותר דגים פירושו יותר פסולת עבור מערכת הסינון מה שיהפוך את המים למזוהמים יותר. דגים דחוסים = דגים חולים. אם נרצה יותר דגים, נצטרך להשקיע באקווריום גדול או נוסף.
4. אין להאכיל יתר על המידה את דגי הנוי
האכילו את הדגים על פי לוח זמנים קבוע. ישנם מינים של דגי נוי הצריכים להיות מוזנים פעם ביום, אחרים לעתים קרובות יותר כמו שלושה פעמים ביום. בכל מקרה יש להאכיל בכמות שהם יוכלו לצרוך תוך כמה דקות. עודף מזון הופך לפסולת מה שיגרום לרמת פוספאט גבוהה שתייצר אצות, וכן רמת אמוניה רעילה שתגרום למחלות בקרב שוכני האקווריום. סיבה נוספת להיצמד ללוח הזמנים של האכלה היא זו: דגי נוי כמו שאר חיות המחמד לומדים שאתם מביאים להם אוכל, והם יתחננו על כך גם אם הם לא ממש רעבים. התעלמו מההתחנפות הזו והאכילו אותם בהתאם ללוח הזמנים שקבתם.
5. החלף את מי האקווריום באופן קבוע
למים שלנו באקווריום אין דרך לרענן או להחיות את עצמם כמו באגם, נהר או באוקיינוס . אנחנו צריכים לעשות זאת. קבעו זמן להחליף עד 20% מהמים באקווריום כל שבועיים, במים טריים ובטמפרטורה ממוזגת.
אם נבצע את הצעדים האלו, האקווריום שלנו צריך להישאר נקי והדגים שלנו צריכים להיות בריאים, בהצלחה