קורס הקמת בריכות נוי - שיעור מספר 3 - תחזוקה

 
לאחר שהקמנו את בריכת הנוי ורכשנו ציוד איכותי לבריכות נוי לגינה לשמירה על איכות מים טובה, אנו חייבים לבצע טיפולים תקופתיים בבריכה
 

האכלה נכונה

כמובן שדבר חשוב נוסף הוא הקפדה על האכלה נכונה ומדודה. אל תתנו לאוכל לצוף בבריכה במשך זמן רב מבלי שנאכל. האכילו מעט, בהתאם לכמות הדגים, גודלם ועונות השנה (ככל שהמים קרים יותר, כך הדגים פעילים פחות ולכן גם זקוקים לפחות אוכל). 
 
בנוסף לכך, חשוב מאוד לשמור על ניקיון המים באמצעות פילטר לבריכת דגים. פילטר איכותי מסייע בסינון חומרים מזהמים ושמירה על איזון ביולוגי תקין במים, מה שמבטיח בריאות טובה יותר לדגים ובריכה נקייה יותר.
 

בטיחות בעבודה

לפני טיפול בבריכה חשוב מאוד לנתק את כל האביזרים מן החשמל! הקפידו על כללי הזהירות!
 

ריענון מים תקופתי

הדבר החשוב ביותר, שחייבים להקפיד עליו, הוא ביצוע ריענוני מים תקופתיים בבריכת הנוי. ריענוני המים נועדו לדלל רעלנים שנוצרים באופן טבעי בבריכת הנוי ואינם מטופלים על-ידי מערכת הסינון, יקרה וטובה ככל שתהיה. הניטראטים, למשל, יספחו חלקית על-ידי צמחי המים והדגה, אך מה שלא ייספח יישאר בבריכה ויכול בעתיד לגרום להרעלת הדגה.
 
בנוסף לריענון המים, כמו שכבר למדנו בשיעור הקודם חשוב מאוד להשתמש עם משאבה לבריכת נוי. המשאבה מסייעת לשמור על תנועת מים רציפה ומאפשרת זרימת חמצן טובה יותר למערכת הביולוגית של הבריכה. שילוב של ריענוני מים תקופתיים ושימוש במשאבה איכותית יבטיחו בריכה בריאה ומאוזנת.
 

תדירות ריענון המים

ריענון מים תקופתי של 10%-30% ממי הבריכה אחת לשבועיים ועד למקסימום אחת לחודש חשוב מאוד לבריאות הבריכה. אל תחששו מ"בזבוז המים", השתמשו במים להשקיית הגינה. לאחר שרוקנתם את כמות המים הנדרשת, יש להוסיף אנטי כלור לפי הוראות היצרן ורק אז למלא בקצב איטי בחזרה במי ברז.
 

טעויות נפוצות

"אני לא מרענן, אבל אני כל הזמן מוסיף מים כי מתאדה"... טעות נפוצה וחמורה מאוד! המים מתאדים מהבריכה טהורים, לעומת זאת, מים שנוסיף מהברז נושאים איתם מומסים למיניהם. פיצוי במי ברז על אידוי מעלה במשך הזמן את ריכוז אותם מומסים במי הבריכה ומזיק מאוד ליציבותה, יופיה ובריאותה!
 

איסוף עלים

דבר נוסף שיש להקפיד עליו הוא איסוף עלים שנשרו מן העצים לבריכה. עלים שישארו בבריכה ישקעו בסופו של דבר לקרקעית הבריכה ויהפכו עם הזמן לבוצה רעילה. במידה וישנם משקעים בתחתית הבריכה או בוצה, חובה לבצע שאיבה על-ידי שואב רפש ייעודי או להשתמש במפרק בוצה ביולוגי.
 

טיפול במשאבה ובמסנן

אחרונים חביבים הם המשאבה והמסנן. את המשאבה יש להוציא מהמים אחת לכמה שבועות ולוודא כי פתחי יניקת המים נקיים וכי אין הצטברות לכלוך באזור בית האימפלור. ניתן לשטוף את המשאבה עם צינור ולנקות את החריצים בעזרת מברשת קשיחה.
 

טיפול תקופתי במסנן

למסנן יש לבצע טיפול תקופתי בהתאם להוראות שתקבלו בחנות בעת רכישתו. התכיפות ואופי הטיפול משתנים בין סוגי המסננים ונפחם ביחס לבריכה. במידה ושמתם לב לירידה בכמות המים היוצאת מהמסנן בחזרה לבריכה, בצעו מיידית טיפול למשאבה ולמסנן ללא עיכובים מיותרים.
 

טיפול בהתקן UV

במידה ויש לכם התקן UV, בעת טיפול במסנן, ודאו כי מבחנת הזכוכית העוטפת את הנורה נקייה לחלוטין מאבנית. במידה וישנה אבנית, ניתן להסירה בקלות עם חומץ טבעי 5%.
 

ניקוי אצות

ניקוי אצות שנדבקו לדופן הבריכה, מפל או תאורה פנימית, ייעשה על-ידי סקוץ' ניילון חדש ונקי או מברשת ניילון בעלת סיבים קצרים וללא כל חומרי ניקוי.
 

סיום הקורס

כל הכבוד! סיימתם את הקורס להקמת בריכות נוי לגינה. חשוב לזכור שסבלנות ואורך רוח יסייעו בהקמת הבריכה. בהצלחה!
 
 
 
הירשמו עכשיו לאקדמיה וקבלו גישה מלאה לכל הקורסים וההרצאות

כל הקורסים וההרצאות מועברים ללא עלות !

מספר המקומות מוגבל - הזדרזו להירשם
 
X וואטסאפ
עם נציג
X וואטסאפ
עם נציג