אקווריום צמחייה - שיעור מספר 2 - CO2

 
פחמן דו-חמצני או בנוסחתו הכימית (CO2) הוא גז בטמפרטורת החדר המהווה תרכובת של פחמן אחד ושני אטומי חמצן. גז זה נקרא גם דו-תחמוצת הפחמן. נוכחותו של גז ה־CO2 במים מאפשר לצמחים לקיים פוטוסינתזה, ובכך הוא גם שותף לשמירה על בריאותם ועל תפקודם התקין של הצמחים, וגם מסייע להפיכת מי האקווריום ותנאי המחיה בו למצוינים.
 
אקווריום צמחייה - שיעור מספר 2 - CO2
 
מערכת CO2 לאקווריום צמחייה, המספקת את הגז בעצמה למי האקווריום, היא היום ללא ספק אחד הדברים החשובים ביותר באקווריום צמחייה. למעשה קיימים כמה דרכים להוספת פחמן דו-חמצני (CO2) לאקווריום:
 
הדרך הראשונה היא מערכת CO2 איכותית המספקת לנו, כמגדלים, כמה יתרונות מאוד חשובים היא מחדירה למים CO2 ברמה הדרושה ובקצב קבוע - מערכות אלו כוללות ממוסס, וסת, שסתום אל־חזור ועוד רכיבים רבים אחרים, שמבטיחים הזרמה של CO2 בקצב קבוע ויציב לאורך זמן. כך, כל שאתם צריכים לעשות הוא לשמור על תקינותה של המערכת, ולבדוק מדי פעם את הערכים הרלוונטיים (PH, קשיות ורמת ה־CO2 עצמו במים) – מבלי להידרש לכל פעולה מורכבת אחרת.
 
כאן נציין כי ישנה חשיבות רבה מאוד לאיזון בין ערכי החומציות (PH), הקשיות (KH) וה־CO2 בהפעלה הראשונה של האקווריום, משום שהתוצאה שתושג בשלב זה היא זו שתקבע עד כמה האקווריום יענה על צורכי הצמחים והדגים שבו בעתיד. זהו למעשה בסיס קריטי וחיוני להשגת רמת CO2 קבועה ויציבה לאורך זמן בעזרת המערכת הייעודית. במערכות החדישות ישנו גם בקר PH מובנה שזהו תפקידו לכן למעט כיול הנתונים בעת הפעלת המערכת בפעם הראשונה, לא תצטרכו לדאוג לרמת ה-PH באקווריום.
 
כדי לדעת מהי רמת ה־CO2, עלינו להשתמש בערכת בדיקה למים שתמדוד לנו את רמת החומציות והקשיות באקווריום. על פי החומציות והקשיות, יש להשתמש בנוסחה מעט מורכבת, כי ככל שרמת החומציות (PH) ורמת הקשיות (KH) נמוכות יותר רמת הפד"ח (CO2) גבוהה יותר. (להרחבה על קשיות מים ראה מאמר כימיה של המים - קשיות מים )
 
לדוגמא בבדיקת רמת הפד"ח (CO2) שנעשה באקווריום עם רמת קשיות 5 נקבל רמת של CO2 גבוהה יותר מאשר בבדיקה שנעשה באקווריום עם רמת קשיות גבוהה יותר. ולכן נציע לכם – אלא אם כן אתם שולטים היטב בנושא – להתייעץ עם אנשי מקצוע, שיסייעו לכם ליצור את הסביבה הטובה ביותר באקווריום שלכם עם הקמתו.
 
 
הדרך השנייה היא הקלה והפשוטה יותר להוספת פד"ח (CO2) לאקווריום באמצעות תוסף דישון המספק מקור יציב של פד"ח (CO2) לספיגה ישירה על ידי הצמחים; התכשיר מספק רכיבים מרכזיים המעורבים במחזור הפחמתי, המאפשרים לכל האורגניזם האירוביים באקווריום לנצל טוב יותר את החומרים המזינים הקיימים. התכשיר מספק חומרים המגבירים את הזמינות הביולוגית של רכיבים רב-תכליתיים (כגון ברזל, סידן, מגנזיום, מוליבדן, נחושת, מנגן, אבץ, קובלט וניקל) החשובים מאוד לצמחי האקווריום. את התכשיר הנוזלי מוסיפים ישירות למים פעם בשבוע (לאקווריומי לאו טק ) או פעם ביום לאקווריומים עמוסים בצמחייה או אקווריום היי טק.
  
 
 
 
 
 

 
הירשמו עכשיו לאקדמיה וקבלו גישה מלאה לכל הקורסים וההרצאות

כל הקורסים וההרצאות מועברים ללא עלות !

מספר המקומות מוגבל - הזדרזו להירשם
 
X וואטסאפ
עם נציג
X וואטסאפ
עם נציג