תחזוקת אקווריום - שיעור מספר 9 - תחזוקה בשלושה צעדים

 
ניתן למנוע בעיות רבות וזמן יקר על ידי תחזוקה של שלוש צעדים פשוטים פעם בשבועים. הגורם החשוב ביותר הוא אקווריום יציב. כל עוד הכל פועל כראוי והדגים בריאים, אין צורך בשינוי משמעותי.
 

צעד ראשון - החלפת מים


חלק מרכזי בתחזוקת האקווריום הוא החלפת המים, אשר מומלץ לבצע כל שבועיים, ברוב המקרים כ- 15%-10% מהנפח של האקווריום.


השיטה הטובה ביותר היא להחליף את המים באמצעות שאיבת החצץ, דבר זה יוציא מזונות שלא נאכלו ושאריות אחרות מהקרקעית. (להרחבה ראו  שיעור מספר 13- שאיבות רפש )


רוב מי הברז מכילים כלור או כלוראמין. כלור יוצא מהמים די מהר (בתוך עשרים וארבע שעות). כלוראמין (כלוראמין = כלור + אמוניה) לא יוצא לעולם. שימוש בתכשיר אנטי כלור לאקווריום ינטרל את הכלור והכלוראמין מיידית.


את האמוניה ניתן לפרק מהאקווריום באמצעות תרכיז בקטריות חיוביות. ערכים אחרים של מים עשויים להיות במי הברז כמו פוספטים, ברזל ומתכות כבדות אחרות.


מי אוסמוזה מסוננים צריכים גם להיות נבדקים על בסיס קבוע כחלק משגרת תחזוקת האקווריום. מסנן RO עלול להינזק או לדרוש תחלופה לפי תאריך התפוגה. 

 

צעד שני - בדיקת הכימיה של המים

 
הכימיה של מים אינה נראית לעין; לכן, חשוב  מאוד לבדוק את המים באקווריום על בסיס קבוע באמצעות ערכת בדיקה לאקווריום. הדרך הטובה ביותר לעשות את זה היא לבדוק בזמן החלפת המים בתחזוקה השוטפת. הערכים החיוניים לבדיקה הם NO2, NO3, PH, KH (ומליחות עבור מים מלוחים).
 
במקרה של עלייה או ירידה של הערכים העיקריים של המים באקווריום נזדקק לתשומת לב מיידית אך זהירה. כדי לגלות עוד על הכימיה של המים ראו  קורס אונליין בנושא כימיה של המים 
 
 

צעד שלישי - ניקוי מערכת הסינון

 
התפקוד נכון של המסנן באקווריום הוא קריטי. תוספי סינון צמר פרלון, ופחם פעיל ) יש להחליף לפחות כל ארבעה שבועות. אקווריום עם עומס דגים גבוה יצטרך תחלופה בתקופות קצרות יותר. שימו לב בעת ניקוי המסנן פעם בחודש אל תשטפו את המצע הביולוגי  אלא באמצעות מים מהאקווריום. 
 
 

סיכום - תחזוקה מומלצת לאקווריום

 

תחזוקת אקווריום יום יומית

וודאו שהציוד פועל כראוי.
צפו בדגים במהלך האכלה. שינויים התנהגותיים הם אינדיקציה טובה לבעיה פוטנציאלית. (להרחבה ראו כימיה של המים - שיעור מספר 2 - איך לזהות שהאקווריום יצא מאיזון?
 

תחזוקת אקווריום דו שבועית 

בדקו את המים - הערכים החיוניים לבדיקה הם NO2, NO3, PH, KH
החלפת 10-15% של המים.
החליפו מסננים - פחם פעיל, צמר פרלון ותוספים אחרים.
בדוקו את תאריכי התפוגה המודפסים על הבקבוקים של התכשירים למים שאתם משתמשים. לעולם אל תשתמשו לאחר התאריך המוטבע.
 
 
 
 
 
הירשמו עכשיו לאקדמיה וקבלו גישה מלאה לכל הקורסים וההרצאות

כל הקורסים וההרצאות מועברים ללא עלות !

מספר המקומות מוגבל - הזדרזו להירשם
 
X וואטסאפ
עם נציג
X וואטסאפ
עם נציג